Puslinge/Tumlinge

Mandage kl. 16.00-17.45 (puslinge 5-7 år, tumlinge 7-9 år)

Vi mødes hver mandag klokken 16.00-17.45 ved kredshuset. Husk altid at have udetøj med til FDF. Hvis solen skinner, og det er dejligt varmt, kan vi sagtens finde på at lave vandplaskeri, så der kan badetøj være en god ide. Hvis der falder sne i vintermånederne, kan vi godt finde på at lave mødet om til kælkeaften, så husk din kælk, hvis der er sne.

August:
12/08: Fælles sæsonopstart i kredshuset fra 14.00-16.30. Kom og bliv trukket op i din nye FDF-klasse og spis kage i store mængder til en hyggelig opstart for hele familien.

13/08: I dag er der første skoledag, og du er sikkert helt rundtosset af alle de ting, som lærerne har bedt dig om at huske på. Derfor er der ikke FDF i dag. Men vi ses på mandag

20/08: Så blev det endelig tid til, at vi skal starte hos puslinge og tumlinge. Vi har glædet os hele sommerferien, og har faktisk haft sommerfugle i maven i en hel måned. Vi skal lege navnelege og lære hinanden at kende. Og så skal vi lave navnekort og en masse andet sjovt.

27/08: Det er stadig sommer lidt endnu, så derfor skal vi lege med vand, balloner og vandballoner. Så det er en god ide at tage badetøj og/eller skiftetøj med, for du kan godt gå hen og blive lidt våd i dag.

September:
03/09: Der er mange puslinge/tumlinge, som godt kan lide at bruge munden. Man kan råbe, hviske, spise, drikke, snakke, synge, gabe og alt muligt andet. I dag skal vi teste alle de mest mærkelige ting man kan bruge munden til. Så få munden på gled inden du kommer til FDF.

10/09: Bemærk at vi i dag mødes fra 17.00-19.00. Vi skal nemlig ud og sælge lodsedler med alle de andre fra kredsen. Store og små følges ad, og vi plejer at have det rigtig hyggeligt. Og så spiser vi fælles aftensmad, når vi er færdige. Husk at tage din FDF-skjorte på i dag og et par gode gå-sko.

17/09: Traditionen tro skal vi lave vores egen efterårsæblemost. Vi mødes i dag på Gødvad Efterskole (Stavangervej 2), hvor vi skal presse æbler i en stor maskine. Hvis du har æbler hjemme i haven, må du meget gerne tage dem med, så de kan blive lavet om til søde dråber. Og husk en flaske/dunk, så du kan få noget friskpresset æblemost med hjem. Du skal afhentes igen på efterskolen.

25/09: Det allerbedste ved at lege er, når man kan gøre det med sin allerbedste ven, så i dag har vi vennedag, hvor du må tage din bedste ven med, eller flere hvis du ikke kan vælge ☺ Vi skal lege en masse gamle lege, og så skal vi begynde på det første mærke til FDF-skjorten: legemærket.

Oktober:
01/10: Vi skal have gjort legemærket færdigt i dag, og det bliver rigtig sjovt. Vi skal være i højskolens gymnastik sal, så tag indendørs sko med eller løb i bare fødder.

08/10: Kender du det der med, at man bare går helt agurk? Det kan være helt tosset. I dag går vi agurk til det store agurkemøde.

15/10: I dag ligger dine ledere og daser på sofaen under slumretæppet med en kop kakao i hånden. Og vi orker faktisk ikke at rejse os. Desuden har du efterårsferie. Så vi ses på mandag.

22/10: Vidste du godt, at man kan bruge tandbørster til andet end at børste tænder? Nå, men det kan man, så i dag skal vi lave børstobotter, som kan ræse rundt i kredshuset. Det bliver ræsende sjovt.

28/10: Det er søndag, og der er BUSK gudstjenester i hele landet. Tag familien i hånden og deltag i børnevenlige gudstjenester i sognet.

29/10: Da os ledere var små, fik vi kun blå mærker på arme og ben, når vi var til FDF, men nu kan man få alle mulige slags mærker, og de kan endda hænges på skjorten. Det er da super fedt. Så vi skal i gang med dramamærket, hvor vi skal lave en helt masse dramatisk.

November:
05/11: Så skal vi lave mere drama, og det bliver et værre cirkus. Så husk din dramatiske sans og øv på dine bedste cirkusnumre.

09-10/11: Jubiiiii, så er der overnatning i kredshuset ☺ Det plejer bare at være mega sjovt, og det bliver det selvfølgelig også denne gang. Vi skal spise, hygge, lege, slappe af, spise fredagsslik, lave cirkus og meget andet. Om lørdagen laver vi den store cirkusforestilling for forældrene, inden vi skal hjem. Der kommer mere information om denne weekend.

12/11: Vi håber du har fået udsovet efter weekenden, for nu skal vi i gang med forberedelserne til årets julestue. Vi skal traditionen tro lave Luciaoptog, så det skal vi selvfølgelig øve på. Og så skal der bages pebernødder, mange pebernødder ☺ Og måske bliver der også tid til lidt nissehyggerier, hvem ved…

19/11: Vi finpudser detaljer til Luciaoptoget, så du skal lige have sangstemmen smurt inden du kommer. Vi skal også bage småkager i lange baner til julestuen. Du må meget gerne tage udstikkere og en kagerulle med (gerne med navn på), så vi kan lave sjove kagefigurer. Og måske man er heldig at få en smagsprøve ☺ Og så var der de der nisser…

25/11: Så er det endelig tid til årets julestue. Det er simpelthen den hyggeligste dag, og vi skal selvfølgelig lave Luciaoptoget, som vi har øvet på. Så tag hele familien under armen og kom i julestemning. Der kommer mere information om denne dag.

26/11: I juletiden må man gerne have julehemmeligheder, så det er TOP hemmeligt, hvad vi skal lave i dag.

December:
03/12: Nej, vi siger stadig ikke hvad vi skal, for hvis vi sagde det, ville det jo ikke være en hemmelighed ☺ Men vi kan da afsløre, at du får hemmeligheden at vide til mødet idag, hvis du altså lover ikke at sige det til nogen.

10/12: Så er det blevet tid til vores juleafslutning. Vi skal som altid have verdens længste guirlande konkurrence. Så du kan godt begynde at øve dig med limstiften derhjemme. Og hvem ved om vi er så heldige at få et julebesøg… Rigtig glædelig jul til alle. Vi ses igen i januar, hvor vi skyder FDF-året i gang med nytårsgudstjeneste. Spis nu ikke alt for meget konfekt i juleferien ☺

Alle de bedste hilsner fra dine ledere og hjælpeleder:
Alice (20 89 10 49)
Britta (25 32 58 37)
Johanne